Poziv volonterima: Uključite se u akciju Zelena čistka!

Po prvi puta u Hrvatskoj se organizira akcija Zelena čistka koja će okupiti najveći broj volontera ikada u zajedničkoj akciji čišćenja okoliša. Treba li uopće napominjati da će to biti ujedno i najveći volonterski događaj ikada održan u Hrvatskoj?


Međimurska županija i Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Međimurske županije
uključile su se u ovu akciju  među ostalim gradovima, općinama, udrugama, javnim ustanovama, medijima, političarima, vrtićima, školama, fakultetima, entuzijastima, aktivistima… Priključite se i vi! Kako? Vrlo jednostavno!

Međimurska županija i Javna ustanova vas pozivaju da u petak, 20. travnja od 8:30 do 12:30 sati pomognete u čišćenju vojnog poligona u Čakovcu. Mjesto okupljanja je ulaz u staru vojarnu (današnje Međimursko veleučilište). Tamo će vas dočekati koordinatori ove akcije i dati vam detaljnije upute.

Podsjećaju vas da budete primjereno obučeni i obuveni (ponesite i gumene rukavice te kabanice u slučaju kiše). Za potvrdu dolaska pošaljite svoje ime i prezime na nadzor@medjimurska-priroda.info. Kontakt osoba je Sara Janković.

Nemojte propustiti biti dio povijesti, najveće volonterske akcije u Hrvatskoj. Ovo je poziv na zajedništvo, pozitivu i bolje sutra, promjenom našeg odnosa prema okolišu i prirodi, te zbrinjavanju otpada, poruke su organizatora.

Zelena čistka se provodi u sklopu akcije World Cleanup 2012 i globalnog pokreta Let’s do it! u koju su se do sada uključile 82 zemlje! Svi individualni napori pojedinaca i organizacija pokazat će koliko je važan okoliš i priroda, te što se sve može zajednički učiniti u samo jednom danu.

Više o Zelenoj čistki na: www.zelena-cistka.org ili Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Međimurske županije: www.medjimurska-priroda.info

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije