OŠ Sveta Marija provodi Projekt Građanin

Učenice sedmog razreda OŠ Sveta Marija uz pomoć učiteljica Romine Volar i Anice Trstenjak na početku sjednice tamošnjeg Općinskog vijeća prezentirale su Projekt Građanin –  Zavičajna zbirka Josip Hunjadi.

Projekt se provodi kroz Nacionalni program odgoja i obrazovanja za ljudska prava i demokratsko građanstvo u području Kulturne i povijesne baštine, kulturne vrijednosti i stvaralaštvo. Kroz prezentaciju učenice su čelništvu općine željele skrenuti pozornost na neadekvatan prostor Zavičajne zbirke Josip Hunjadi koja je smještena u Domu kulture.

Žele probuditi svijest općini i mještanima kako bi se poduzeli potrebni koraci i kako bi se sačuvala ova vrijedna kulturna baština. Predlažu nekoliko rješenja. Smatraju kako je potrebno zbirku zaštiti u kojoj se nalazi 1.300 predmeta, izvršiti katalogizaciju i razmišljati o preseljenju u etno kuću.

Znajući da je u pitanju dugotrajan proces,  vijećnici i načelnik Dean Hunjadi  dali su učenicima punu podršku u realizaciji projekta za što će oformiti poseban općinski  tim koji će surađivati na ovom projektu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije