FILM NAŠE ČAKOVČANKE

STANKA GJURIĆ Film o zagrebačkom topniku u službenoj selekciji festivala u Londonu

Do danas je Gjurić sa svojim kratkim filmovima osvojila 15 međunarodnih nagrada

Kratkometražni dokumentarni film Čakovčanke Stanke Gjurić “Zagrebačko podne” (‘Noon shot’) ušao je u službenu selekciju globalne mreže filmskog festivala ‘Lift-Off’ u Londonu (Velika Britanija). Film govori o zagrebačkom topniku Stjepanu Možaru (danas, na žalost, pokojnom) koji svakoga dana dolazi u kulu Lotrščak na Griču, kako bi zapucao iz topa i na taj način označio podne (Možar je pucao je iz Gričkog topa svaki dan 35 godina).

‘Lift-off’ nalazi se u znamenitom ‘Pinewood’ studiju, jedinoj svjetskoj burza istinskog neovisnog filma. Njihovo sjedište u središtu je filmske industrije. Ondje se kreativnost susreće s praktičnošću. Mreža Lift-Off ispunjava ovu prazninu. Svake godine Lift-Off Globalna mreža filmskih festivala prikazuje stotine nevjerojatnih neovisnih filmova različitih umjetnika s ogromnim talentom koji zaslužuju priznanje.

U početku samo filmski festival, Lift-Off je izrastao u veliku platformu za nove umjetnike. To uključuje sadržaje igranog filma, kratke filmove, reklame, glazbene video sadržaje, animacije i eksperimentalni ‘arthouse’.

Čestitamo našoj umjetnici na njezinu trudu, ustrajnosti i, naravno, uspjehu u prezentaciji vlastitih filmova po čitavom svijetu: Francuska, Italija, Grčka, Portugal, Španjolska, Bosna i Hercegovina, Švicarska, Slovenija, Egipat, Kanada, Srbija, SAD, Republika Južna Afrika, Argentina, Indija, Rusija, Austrija, Brazil, Velika Britanija, itd. Do danas Gjurić je sa svojim kratkim filmovima osvojila 15 međunarodnih nagrada.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije