U OŠ Kotoriba obilježen Svjetski dan Roma

U Osnovnoj školi Kotoriba nekoliko godina obilježava se Svjetski dan Roma. U školskom holu  održan je prigodni program kojim su se učenici i učitelji osvrnuli na 8. travnja 1971. godine kada se obilježava Svjetski dan Roma. Ovaj datum označava dan kada se Romi sjećaju Prvog kongresa Roma, održanog u travnju 1971. godine u Londonu.

Kako su njihova kultura, običaji i jezik postali dio kotoripske stvarnosti, a da bi uvažili multikulturnost i odali priznanje romskoj kulturi pripremljen je kulturni kolažni program u kojem su većim dijelom sudjelovali sami učenici Romi, no bilo je i drugih učenika koji su svi pokazali svoja umijeća u recitiranju, glumi, zbornom pjevanju te plesu. 

Čestitke učenicima romske populacije uputila je Snježana Matoš prof., ravnateljica škole, koja je rekla kako od ukupnog broja učenika škole jednu trećinu čine učenici Romi koji su u školi jednako uvažavani kao i njihovi suučenici.

Na obilježavanju Svjetskog dana Roma bili su načelnik Kotoribe Ljubomir Grgec i njegov zamjenik Dobriša Zvošec, ali nažalost na ovom obilježavanju nije bilo čelnika mjesnih romskih asocijacija.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije