MEĐIMURSKA UDRUGA ZA SINDROM DOWN

UZ SVJETSKI DAN SINDROMA DOWN U Čakovcu utrka ‘Šarenim čarapama do cilja’ – priključite se i pomozite

Sva prikupljena sredstva od utrke bit će donirana Udruzi za sindrom Down Međimurske županije

Udruga za sindrom Down Međimurske županije na svojoj je Facebook stranici objavila program obilježavanja Svjetskog dana osoba s Down sindromom.

– Svima vama koji nas pratite i podržavate cijele godine, šaljemo srdačan poziv da nam se i ove subote, nedjelje i ponedjeljak pridružite u obilježavanju Svjetskog dana osoba sa Down sindromom! Upoznajte se sa rasporedom događanja koje smo tim povodom pripremili:

Subota, 19. ožujka

9 – 12 sati – posjetite naš štand u centru grada jer smo opet za vas izradili krasne stvari zajedno sa našom djecom!
10 sati – u sklopu aktivnosti ‘Volonteri u parku 2022.’ održat će se vježbanje članova naše Udruge sa volonterima i ostalim voljnim građanstvom. Vježbanje će se održati u  jezeru Starog grada
10.30 sati – utrka pod nazivom ‘Šarenim čarapama do cilja’ u organizaciji Atletskog kluba Međimurje Čakovec te uz potporu Zajednice sportskih udruga Čakovca. Start i cilj utrke bit će ispred Turističke zajednice Grada Čakovca. Time se planiramo uključiti u obilježavanje titule Međimurje – Europska regija sporta 2022. Za sve sudionike utrke osigurano je kuhano vino ili čaj. Sva prikupljena sredstva bit će donirana našoj Udruzi!

– U utrci mogu sudjelovati osobe svih generacija, a startni brojevi mogu se podići od četvrtka, 17. ožujka u uredu Turističke zajednice grada Čakovca u vremenu od 7 do 15 sati. Kotizacija za odrasle je 20 kuna, a za djecu 10 kuna. Pošto su šarene čarape obilježje Svjetskog dana osoba s Down sindromom pozivamo sve trkače da obuku šarene čarape i upriliče ovaj događaj.

Pozivu se priključuje i predsjednik Udruge za sindrom Down Međimurske županije Nenad Štrek: – Pozivam sve ljude da se uključe u ovu utrku kojom obilježavamo Svjetski dan osoba s Down sindromom. Za sve sudionike osigurali smo mnogo dobrih emocija koje su uvijek prisutne uz osobe s Down sindromom – rekao je.

Nedjelja, 20. ožujka

11 sati – u crkvi sv. Nikole biskupa u Čakovcu održat će se misa povodom obilježavanja Svjetskog dana osoba s Down sindromom

Ponedjeljak, 21. ožujka

17 sati – u Domu kulture Novo Selo Rok održat će se besplatna predstava za djecu pod nazivom ‘Cvrčak i mravi’ koju Kazališna družina Pinklec, Centar za kulturu Čakovec poklanjaju Udruzi! Radujemo se vašem dolasku! – poručuju iz Udruge za sindrom Down Međimurske županije.

Preporučeno
Najnovije