Bogat i zanimljiv program čakovečkog Centra za kulturu

Na Tribini ČČ 12. travnja od 20 sati gostuje Teatar Žar ptica iz Zagreba s predstavom Marijane Nola “Diva“. Redatelj predstave je Želimir Mesarić, a glave uloge igraju Marija Sekelez i Natalija Đorđević.

Ukratko o predstavi:

Garderoba Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu. Večer dodjele Nagrade hrvatskog glumišta.  Jedna glumica odijeva se pred ogledalom.  Ona je respektabilna umjetnica, samouvjerena žena iza koje stoji velika karijera, mnoštvo uloga i dokazan uspjeh.
Ona je – Diva. Priprema se za svečanost dodjele Nagrade koja će joj donijeti još jedno od mnogih priznanja. Nakon nekog vremena pridružuje joj se druga glumica, mlađa, neiskusnija, ali također popularna. Između njih odmah izbija sukob i sve se više i više zahuktava…..

Koncert Viktora Vidovića

Centar za kulturu organizira u utorak, 17. travnja od 19.30 sati u dvorani Doma sindikata koncert gitariste Viktora Vidovića. Na programu su Johann Sebastian Bach, Viktor Vidović, Heitor Villa-Lobos. Vidović je rođen 1973. godine u Karlovcu. Potječe iz poznate glazbene obitelji što je utjecalo na postizanje značajnih rezultata već u najranijoj dobi. S 12 godina održava prvi samostalni koncert, a s 13 osvaja prva mjesta na službenim natjecanjima Hrvatske i bivše Jugoslavije.

Bilježi niz zapaženih koncerata u prestižnim dvoranama diljem Europe (Italija, Švicarska, Njemačka, Francuska, Španjolska, Portugal, Belgija, Rusija, Austrija, Mađarska, Makedonija, Slovenija, Nizozemska i dr.). Kao solist nastupao je uz pratnju eminentnih orkestara, između ostalih sa Zagrebačkim solistima, Zagrebačkom filharmonijom, Orkestrom Romanske Švicarske i Stuttgarskom filharmonijom. Ostvario je veći broj tonskih zapisa i koncerata u duetu sa sestrom Anom Vidović, vrhunskom gitaristicom. Snimke Viktora Vidovića izdale su diskografske kuće REM (Francuska), Musica Helvetica (Švicarska), Croatia records i Aquarius records (Hrvatska).

Objavio je devet nosača zvuka i jedan DVD.  Dobitnik je diskografske nagrade Porin 2007., 2008. i 2009. godine.

Izložba Moje skrivene slike

Od 13. travnja do 7. svibnja možete pogledati izložbu Marca Pia Maximiliena Salvellia pod nazivom Moje skrivene slike. Prvi dio izložbe bit će otvoren u petak 13. travnja 2012. u 19 sati u Muzeju Međimurja Čakovec, a drugi dio izložbe odmah nakon toga u izložbenom prostoru Centra za kulturu Čakovec. Izložbu će otvoriti Višnja Slavica Gabout, povjesničarka umjetnosti, likovna kritičarka, novinarka i prevoditeljica.

Internacionalno poznat i zanimljiv autor Marc Pio Maximilien Salvelli rođen je 9 listopada 1970. u Parizu. Prve samostalne izložbe imao je u Ateni od 1985. do 1987., a 1988., nakon izložbe u Rimu, u Parizu je priredio svoju vrlo važnu samostalnu izložbu. Studij slikarstva i mozaika upisao je na Nacionalnoj pariškoj likovnoj akademiji, a u Berlinu pohađao Akademiju za film i televiziju, smjer za filmsku režiju i izložbene projekte.

Marc Pio Maximilien Salvelli član je Francuskog udruženja likovnih umjetnika, Njemačkog udruženja likovnih umjetnika i Hrvatskog društva likovnih umjetnika.
Od 1988. izlagao u brojnim gradovima svijeta, a najznačajnije su mu izložbe u Parizu, Washingtonu, Monte Carlu, Genevi, Zürichu, Münchenu, Berlinu, Londonu, Rimu, Ateni, Barceloni, Stockholmu, Kijevu i Zagrebu.

Sjećanje na Titanic

U sklopu Male scene Vinko Lisjak u srijedu, 18. travnja od 20 sati priređuje se večer poezije, glazbe, filma i priča s Titanica i to povodom stote obljetnice potonuća slavnog broda.  Organizatori večeri su Centar za kulturu Čakovec i udruga Ima nade

Jazz srijeda

Za ljubitelje jazza u srijedu, 11. travnja na Maloj sceni Vinko Lisjak od 20 sati gostuje
BORNA ŠERCAR’S JAZZIANA CROATICA & ANA LICE

Ana Lice je rođena u Koprivnici gdje je i počela učiti svirati flautu. Glazbeno je školovanje nastavila u Varaždinu gdje je završila odjel solo pjevanja. Dobitnica je brojnih nagrada. Djelovala je u HNK Split i ostvarila zapažene uloge u operama Sour Angelica i Gianni Schicchi. U zagrebačkom HNK je pjevala ulogu Euridike u Orfeju, Musette u La Boheme i Jelene u Nikoli Šubiću Zrinskom.

Ansambl Jazziana Croatica osnovao je 2009. godine,  a želja im je očuvati hrvatsku glazbenu baštinu s raznim folk utjecajima i nametnuti nove standarde u domaćem jazz izričaju stvarajući zvuk autentičnog podneblja, odnosno brand koji će nesumnjivo reći da je riječ o hrvatskom proizvodu.

Lutkarska predstava Pinkleca

U sklopu Kazališne tribine za djecu i mlade Cukorek u subotu, 14. travnja s početkom u 16 sati predstavlja se Kazališna družina Pinklec iz Čakovca s dječjom lutkarskom predstavom Ptičica.

Tekst, dramaturgija i režija djelo je Romana Bogdana, a uloge imaju Bruno Kontrec, Mario Jakšić, Davor Dokleja, Karolina Horvat i Romano Bogdan.

 

Lutkarska predstava «Ptičica» u kreaciji Kazališne družine Pinklec bavi se temom odrastanja kroz priču o nestašnom dječaku, djedu Bartolu i psu. Osim što je prepuna akcije i animacije, sigurno će vas oduševiti i neobičnim ugođajem koji stvara stolni teatar.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije