The Clapperboard Golden Festival

NOVI USPJEH Film Čakovčanke Stanke Gjurić na festivalu u Brazilu

"The Clapperboard Golden Festival" jedinstveno je međunarodno filmsko natjecanje.

Art film Stanke Gjurić, “Link” (2021.) upravo je ušao u službenu selekciju filmskog festivala “The Clapperboard Golden Festival” u Sao Paulu (Brazil), koji se održava 9. ožujka.

The Clapperboard Golden Festival” jedinstveno je međunarodno filmsko natjecanje. To je međunarodni festival koji nastoji ocijeniti kreativni duh, kulturnu snagu i raznolikost u produkciji kratkih filmova redatelja iz cijelog svijeta. Njih ne zanima superprodukcija, nego filmovi koji se ističu svojim umjetničkim kvalitetama.

Grupa kritičara i audiovizualnih tehničara analizira i ocjenjuje najbolje u sezoni. Manifestacija uključuje izložbu najboljih kratkih filmova svih kategorija, među kojima će biti proglašeni dobitnici nagrada u više kategorija, a najbolji od njih će se analizirati kroz recenzije. 

“Link” je umjetnički film u kojem se posebnom tehnikom montaže spaja crno-bijelo i boja u pokretnoj slici podijeljenoj po pola u svakome kadru, kako bi se vizualno odijelilo djetinjstvo od odrasle dobi u kojoj Gjurić glumi samu sebe, dok petogodišnja Dakota predstavlja Stanku u djetinjoj dobi.

Najnovije