ČREČAN

KOD MARIJANA KIRIĆA UVIJEK IMA POSLA Z nečim se morate baviti!

Vrt je nekad bio veći, ali i sadašnje su manje dimenzije dovoljne da uvijek ima nešto za počeprkati, a i da može uživati u plodovima svojeg rada

Od 2014. godine, kad je nakon 41 godine u Hrvatskom telekomu, došlo vrijeme za mirovinu, Marijan Kirić (68) iz Črečana najviše se ‘zabavlja’ u svojem dvorištu.

Vrt je, kaže, nekad bio veći, ali i sadašnje su manje dimenzije dovoljne da uvijek ima nešto za počeprkati, a i da može uživati u plodovima svojeg rada.

– Svega pomalo je, voćke, vrčak, kokice… Tak je posađeno da imam kroz cijelu godinu kaj delati. Malo pomognem ja susjedu, malo pomogne on meni i tak – z nečim se morate baviti, vodi se i Marijan nama Međimurcima toliko dobro poznatom mantrom.

Prve toplije dane iskoristio je tako za zimsko prskanje voćaka iako je, kaže, temperatura previsoka za ovo doba godine, pa je pitanje kakav će biti urod.

Nada se zato da barem cvijeće neće razočarati, nego će grunt Kirićevih i ove godine zaogrnuti u raskošno ruho zbog kojeg jedva čekaju proljeće i ljeto.

Najnovije