PONUDIMO VIŠE IV

ODRŽANA ONLINE EDUKACIJA Jačanje kapaciteta stručnih djelatnika za rad s osobama s tjelesnim invaliditetom

Online edukacija “Jačanje kapaciteta stručnih djelatnika za rad s osobama s tjelesnim invaliditetom˝, održana je 24.01.2022. s početkom u 10:00 h. Edukacija je održana online putem Zoom platforme u sklopu […]

Online edukacija “Jačanje kapaciteta stručnih djelatnika za rad s osobama s tjelesnim invaliditetom˝, održana je 24.01.2022. s početkom u 10:00 h. Edukacija je održana online putem Zoom platforme u sklopu provedbe druge godine programa PONUDIMO VIŠE IV, koga provodi Društvo osoba tjelesnim invaliditetom Međimurske županije, financiranog od strane  Ministarstva rada,mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Na edukaciji su sudjelovali djelatnici Društva osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije, djelatnici Centra za socijalnu skrb Čakovec, koji je ujedno i partner na programu.

Edukaciju je održala profesorica Gordana Buljan Flander, psihoterapeutkinje i znanstvenice u području problematike zlostavljanja djece.

Vjerojatnost da će djeca teškoćama u razvoju biti žrtve nasilja tri do četiri puta veća nego u populaciji djece bez teškoća. Psihoterapeutkinja osvrnula se na nekoliko čestih tema zlostavljanja djece i djece s teškoćama u razvoju: seksualno zlostavljanje, zlostavljanje u obitelji, pristupnost različitih faktora koji dovode do zlostavljanja i teškoća u razvoju, zanemarivanju djece i djece s teškoćama u razvoju, te posljedice zanemarivanja, tjelesnom zlostavljanju i posljedicama  zlostavljanja, rizičnim faktorima koji dovode do zlostavljanja. Zašto djeca šute, važnost otkrivanja znakova zlostavljanja od strane stručnih djelatnika.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije