SRETAN ROĐENDAN!

100 JOJ JE GODINA TEK Marija Novak iz Donjeg Hrašćana proslavila stoti rođendan!

Ima četvero unučadi i petero praunučadi

U petak, 11. veljače Marija Novak iz Donjeg Hrašćana proslavila je svoj 100. rođendan! Marija je majka dvoje djece. Prvog sina Đuru rodila je 1945. godine, a drugog sina Stjepana 1956. godine koji je nažalost pokojni. Oni su joj zajedno sa snahama, obje se zovu Ana, podarili četvero unučadi Elvisa, Lauru, Melani i Tomislava, a i petero praunučadi Jakova, Niku, Vanju, Nelu i Laru.

Cijeli život bila je domaćica, brinula je o djeci, radila na polju i prehranjivala svinje, krave i kokoši, dok je suprug Ivan radio kao poslovođa na gradilištu u Sloveniji. Ukratko, baka Marija je cijeli svoj život jako puno radila.

Suprug Ivan preminuo je 2012. godine, a ona je ostala živjeti sa snahom i unucima, dok se nije prije malo više od godinu dana spotaknula, pala i slomila kuk. Od tada je u Domu za starije i nemoćne osobe Strahija u Hodošanu gdje su joj za njezin dan od ranojutarnjih sati pristizale čestitke domaćina, svih zaposlenika i štićenika.

U ime Općine Donji Kraljevec slavljenicu su darivali načelnik Miljenko Horvat i predsjednik mjesnog odbora Donji Hrašćan Damir Far. Baka Marija je svoj stoti rođendan proslavila u krugu najdražih, svoje najbliže obitelji.

Preporučeno
Najnovije