Puštanjem grozdova balona obilježen Dan autizma

Udruga Pogled obilježila je “Dan autizma” na način da je organizirala puštanje “grozdova” balona u 12 sati u Čakovcu, Varaždinu i Nedelišću.

Balone su pustili predstavnici gradova Čakovec i Varažein te Općine Nedelišće, kao i djeca iz udruge, uz prisustvo roditelja, djece iz vrtića, medija i prijatelja.

U Čakovcu i Varaždinu udruga Pogled na štandovima je dijelila promotivne materijale,balone za djecu i izlagala radove iz svojih kreativnih radionica ali i radove koje je udruga dobila kao donaciju od drugih udruga,organizacija i pojedinaca.

Diljem Hrvatske se održavaju slična događanja pod okriljem centralne “Udruge za autizam Hrvatske” pod geslom “Autizam govori srcem, predugo čekamo”.

Želja je pokrenuti mjerodavne instance da zajedničkim snagama pronađemo rješenje kako sustavno pomoći djeci i osobama s autizmom i njihovim obiteljima.

– Posebno naglašavamo da su osobe s autizmom, nakon 21 godine starosti, prepuštene samo svojim obiteljima, one i dalje trebaju cijelodnevnu njegu, pomoć i pažnju a njihovi roditelji su “već u godinama” i na izmaku snaga – priopćio nam je predsjednik udruge Pogled Dalibor Kuhta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije