Zadnja faza ekspedicije

SRETNO MATIJA KRZNAR! Međimurec u nedjelju kreće u osvajanje najvišeg vrha Južne Amerike

Međimurje hvala na podršci - zajedno idemo u završni juriš na vrh južne Amerike - poručuje Matija

Kako smo već javili, mladi međimurski poduzetnik i pokretač prve hrvatske car sharing platforme koja pruža uslugu najma električnih vozila – magistar ekonomije Matija  Krznar (34) krenuo je put Argentine na ekspediciju Aconcagua, najviši vrh Južne Amerike od 6.962 metra.

>> “OVO JE NESTVARNO” Matija Krznar osvaja najviši vrh Južne Amerike – javio nam se s pohoda

Matija nam se javio prije zadnje faze ekspedicije tekstom koji je objavio prisjećajući se Međimurja i početaka planinarenja. Njegov tekst prenosimo u cijelosti.

‘Mojem Međimurju – kraj je to vrijednih i poduzetnih ljudi, smješten “na vrhu” Hrvatske, u plodnoj nizini između Mure i Drave. Sve je počelo u donje-međimurskom, ponositom selu Domašinec, na samom tromeđu sa Mađarskom i Slovenijom uz rijeku Muru. S prijateljem Mihael Jesenović, djetinjstvom smo dangubili bespućima polja i šuma Muršćaka, jeli divlje jagode i loptom susjedima razbijali prozore. Nismo imali mobitele, ali imali smo veselje i jedni druge. Bosonogi trčali strnišćima i friško pokošenim senokošama, nismo bili svjesni da se priroda urezuje u nas, i mi u nju.

Prije godinu dana, s HPD Međimurje Čakovec i #BadCompany grupom počeo sam obilaziti lokalna gorja i otkrivati svoju fascinaciju prirodom i strast za planinama. Danas sam u aklimatizacijskom usponu na Mount Bonete susjedni vrh Aconcagua-e, prešao granicu od 5000m. Uspon koji ću pamtiti i koji posvećujem mojem Međimurju, HPD Međimurje i dečkima iz Bad Companya, u zahvalu za vašu početnu podršku. Iz Međimurja mi osobito dolazi puno poruka podrške koje odzvanjaju u meni osjećajem zahvalnosti i ponosa, upravo zato što sam jedan od vas, z Međimurja.

ZADNJA FAZA

Sutra počinje zadnja faza ekspedicije. Krećemo prema prvom visinskom logoru “Canada” na 4910m, nakon kojeg imamo dan odmora u baznom logoru, kada će prema prognozi vremena okvirno definirati mogući završni uspon.

U miru ću se pripremiti za visinske kampove i mogući završni uspon te neko vrijeme neće biti objava. Jedino je sigurno, da je cilj vratiti se sa planine, i ako se otvori mogućnost, sa snagom vaše podrške, zajedno idemo u završni juriš na vrh južne Amerike.

Hvala ti Međimurje
Matija, bazni logor Plaza de Mulas 4300, 4.2.2022.’

Preporučeno
Najnovije