OŠ Šenkovec ponosna na svog državnog prvaka

Osnovna škola “Petar Zrinski” iz Šenkovca s posebnom je radošću u četvrtak 29. ožujka predstavila izvanredan uspjeh svog učenika 4. razreda Martina Josipa Kocijana, koji je postao državnim prvakom na nedavno održanom državnom natjecanju iz informatike INFOKUP 2012., i to u najtežoj informatičkoj kategoriji Algoritmi – podkategorija Basic/C/C++/Pascal.

Uspjeh je tim veći jer je 10-godišnji Martin Josip svoje informatičke vještine u rješavanju složenih matematičkih algoritama u zahtjevnom programu C++ odmjerio s učenicima petih razreda. Nakon što je pobijedio na županijskom natjecanju u Čakovcu, najbolji je bio i na državnom Infokupu, koji je od 19. do 22. ožujka održan u Primoštenu. Budući da je predmet informatike u osnovnim školama dostupan tek od petog razreda, Martin Josip unatrag godinu dana informatičko znanje stječe u udruzi Mladi informatičari Strahoninca, čiji je predsjednik Dejan Drabić tom nadarenom učeniku bio i mentor na natjecanjima.

Na susretu s predstavnicima medija ravnateljica škole Vesna Kalšan čestitala je svom učeniku i njegovom mentoru na postignutom izvrsnom rezultatu te im zaželjela još mnogo uspjeha.

Martinovom uspjehu pridonijelo je i njegovo natprosječno znanje iz matematike koje stječe i na dodatnoj školskoj nastavi sa svojom razrednom učiteljicom Vesnom Golub, koja se također s cijelim razredom raduje ovom nesvakidašnjem rezultatu kojeg je postigao njihov učenik.

Martin Josip putem udruge MIS s mentorom Drabićem sudjeluje i u Hrvatskom otvorenom natjecanju iz informatike, tzv. HONI, gdje također već u prvoj godini natjecanja postiže odlične rezultate u programiranju te se s pravom može nadati njegovom plasiranju na hrvatsku, a kasnije i na međunarodnu informatičku olimpijadu.

S obzirom da se udruga MIS posvetila informatičkom obrazovanju djece i mladih, želja je predsjednika Drabića okupiti još više darovite djece iz Međimurja kako bi mogli stjecati i produbljivati informatičko znanje od kojeg će zasigurno imati višestruke koristi u budućnosti.

Posebna pozornost u udruzi MIS pridaje se upravo pripravi mladih informatičara za zahtjevna informatička natjecanja i produbljivanju znanja iz informatike stečenog na školskoj nastavi, stoga se Drabić nada unapređenju suradnje s međimurskim osnovnim školama, među kojima je svakako i Osnovna škola u Šenkovcu iz koje su dva učenika četvrtog razreda članovi MIS-a.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije