DANAS JE SVJETSKI DAN

SVJETSKI DAN ŠLAGA Priprema šlaga je jednostavna, ali ipak treba paziti na ove korake

Imajte ovo na umu idući put kada ga krenete raditi

Prvi put se pojavio 1629. u Francuskoj, prenosi Days Of The Year,
poznat kao crème fouettée, kroz 16. i 17. stoljeće počeli su ga
raditi i u Engleskoj gdje su ga zvali snježna krema, zbog
izgleda, a danas pjenastu slasticu nazivamo šlag ili tučeno
vrhnje i pripremamo je uz jako puno deserata.

Iako je vrlo jednostavno za pripremiti ga, treba paziti na neke
korake koji će poboljšati teksturu i okus. Prvo imajte na umu da
se količina vrhnja udvostručuje, ako imate jednu šalicu vrhnja za
šlag, imat ćete dvije šalice šlaga.

Može se raditi u blenderu, ručnom pjenjačom – iako će vam za to
trebati najviše snage i vremena – ali najbolja opcija je mikser,
dobit ćete najbolju pjenu.

Važno je i da vrhnje za šlag bude dobre temperature, ne
prehladno, ali ni pretoplo. Izvadite ga iz hladnjaka par minuta
prije nego krenete miksati, a imajte na umu i da vam je hladna
posuda u kojoj ćete ga pripremati. Ako je tek oprana u vrućoj
vodi ili perilici, šlag će se u njoj topiti. Dobro bi bilo i da
je staklena, a ne plastična.

Ako želite, možete dodati malo arome od vanilije ili šećera kako
biste dobili bolji okus, a neki koriste šećer u prahu, javorov
sirup ili med, ovisno o desertu uz koji će poslužiti šlag.

Budite strpljivi. U početku miksanja može se činiti kao da se
ništa ne događa, ali ne mijenjajte brzinu miksera. Kroz nekoliko
minuta primijetit ćete da smjesa postaje čvršća, prenosi Cookie and Kate.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije