Odlični rezultati osnovnoškolaca na Infokupu u Primoštenu

Na državnom natjecanju iz informatike Infokup 2012 koje je od 19. do 22. ožujka održano u Primoštenu učenici iz osnovnih škola Međimurske županije su postigli zapažene rezultate. 

>>> Infokup 2012 u Primoštenu: Međimurci prvi, treći i dvanaesti!

Martin Josip Kocijan, učenik 4. razreda OŠ Petar Zrinski Šenkovec u kategoriji Algoritmi do 5. razreda osvojio je prvo mjesto. Njegov mentor je Dejan Drabić, a Martin je zbog iznimnog rezultata dobio i posebnu nagradu od državnog povjerenstva. Učenik 7. razreda Juraj Brlek iz OŠ I.G. Kovačića iz Svetog Juraja na Bregu u istoj kategoriji uz mentoricu Maju Barbić osvojio je izvrsno 5. mjesto.

Kod 8. razreda u kategoriji Algoritmi sudjelovala su čak četiri učenika iz naše županije. Treće mjesto pripalo je Nikoli Pintariću (mentor Maja Barbić) iz OŠ I.G. Kovačića, a da je konkurencija bila izrazito jaka potvrđuje podatak da je nekoliko učenika podijelilo 4. mjesto. To je uspjelo Borni Bilasu (mentor Nenad Hajdinjak) iz OŠ Mursko Središće, Nikoli Jambroviću ( mentor Damir Kovačić) iz OŠ Štrigova i Stjepanu Požgaju (mentor Silvija Micek) iz OŠ Belica.

Učenik 4. razreda, Saša Smrk, u pratnji mentora, prof. Miljenka Blažeke, osvojio je treću nagradu u kategoriji Osnove informatike za gimnazije.

Četvrto mjesto u kategoriji Osnove informatike osvojio je Sebastijan Kocen, učenik 7. razreda OŠ Štrigova. Njegov mentor bio je Damir Kovačić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije