Seljačka sloga Donja Dubrava: Ove godine proslava 85. rođendana

Svoju redovnu godišnju skupštinu održali su članovi KUD-a Seljačka sloga iz Donje Dubrave. U izvješću predsjednika Saše Šopara moglo se čuti kako su lani plesači podigli prašinu s pozornice čak dvanaest puta pri čemu su ih pratili tamburaši i jedanput bandisti, tamburaši su samostalno imali četiri nastupa, dramska družina tri, vokalni solisti Elizabeta Toplek, Katija Golec i Saša Štefić nastupili su pet puta, a domaćoj publici su se predstavili u šest nastupa, od čega su u tri manifestacije bili organizatori.

Tako su donjodubravski slogaši u prošloj godini imali ukupno dvadeset nastupa. Od toga treba izdvojiti sudjelovanje na Vinkovačkim jesenima gdje su bili predstavnici Međimurske županije i gostovanje u Guči Gori koja se nalazi u središnjoj Bosni.

Prigodom 18. Smotre puhačkih orkestara i limenih glazbi MŽ plesači su na svečanom otvorenju otplesali tri kola uz pratnju Limene glazbe Belica, dok su uz Dan Općine u dvorištu Zalana organizirali koncert Tamburaškog orkestra “Stjepan Bujan Stipić” poznatijeg kao Tamburaški orkestar “Međimurje”.

Pred članovima je ove godine organizacija 17. Smotre međimurskog folklora koja će se održati 30. lipnja i 1.srpnja te proslava 85.-te godišnjice koja bi se trebala svečano obilježiti u studenome. Šopar ističe kandidaturu dva projekta prema Ministarstvu kulture. Riječ je o smotri folklora i izdavanju fotomonografije društva uz spomenuti jubilej.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije