NOVE GENERACIJE

FOLKLOR CVATE, NO ČEKAJU DJEČAKE Osnovana sekcija u HKUU-u Sveti Martin

Novoosnovana sekcija namijenjena je predškolskom uzrastu te učenicima prvog razreda osnovne škole

‘Senokoše tam pri gaju, gde se rože za nas znaju’ zapjevalo je uglas 13 djevojčica, članica HKUU-a Sveti Martin na probi dječje folklorne sekcije u Svetom Martinu na Muri. Dječaka u sekciji još nemaju, ali nadaju se da će se to uskoro promijeniti jer tek su započeli s radom.

Novoosnovana sekcija namijenjena je predškolskom uzrastu te učenicima prvog razreda osnovne škole, a napjeve i plesove okupljene djevojčice uče od predsjednice udruge Petre Oletić te starijih članica Valentine Bogdan, Helene Jekić i Klaudije Baumgartner.

– Nemamo službenog voditelja, pa djevojčice učimo ono što smo mi naučile na folkloru kad smo bile male. Naučeno nam je ostalo za cijeli život, pa je vrijeme da to prenesemo dalje, istaknula je Petra te dodala:

– Cilj nam je bio maknuti djecu od videoigrica i ekrana, ali i usaditi im međimursku tradicijsku kulturu tako da napjeve i igrokaze i one jednog dana mogu prenositi novim generacijama.

U udruzi stoga žele osnovati i dječji tamburaški orkestar, pa da svi zajedno nastupaju na manifestacijama u općini.

– Imamo različite sekcije s kojima nastupamo, a tu su nas uvijek pratila i djeca. Stoga smo se odlučili da te mališane organiziramo i više uključimo u nastupe, jer ljudi su željni folklora, a djeci treba dodatnog sadržaja, zaključila je Petra.

* Preuzeto iz Lista Međimurje, broj 3476

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije