OPĆINA DEKANOVEC - PRIJATELJ DJECE

OPĆINA DEKANOVEC Priznanje za Dekanovec – dobili su titulu ‘Općine – prijatelja djece’

Općini Dekanovec dodijeljen je status Općine - prijatelja djece

Općini Dekanovec dodijeljen je počasni naziv ‘Općina Dekanovec – prijatelj djece’. Odlučio je to Središnji koordinacijski odbor kojeg čine predstavnici Saveza društava Naša djeca Hrvatske i Hrvatskog društva za preventivnu i socijalnu pedijatriju, kao neposredni organizatori dugoročnog društvenog i stručnog programa ‘Gradovi i općine – prijatelji djece’, pod pokroviteljstvom ureda UNICEF-a za Hrvatsku.

Na svojoj sjednici održanoj 7. prosinca, na temelju izvještaja Prosudbene komisija i provedene rasprave, ustanovili su da je Općina Dekanovec uspješno ostvarila programske zahtjeve i propozicije ovog programa.

Ovaj počasni naziv najviše je javno društveno priznanje svima koji su u Općini zaslužni za ostvarivanje prava i potreba djece priznatih u Konvenciji UN o pravima djeteta, za postignutu uzornu skrb u svim područjima života djece, za osmišljeno ostvarivanje aktivnosti djece i za djecu te za učinke koji unapređuju i uljepšavaju život djece. To Općinu obvezuje i da navedene domete nastavi i održava istim opsegom i kakvoćom, a što će Prosudbena komisija pratiti u budućnosti.

Dekanovec će dobiti i ploču s natpisom ‘Općina Dekanovec – prijatelj djece’ te stiliziranim crtežom.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije