Infokup 2012 u Primoštenu: Međimurci prvi, treći i dvanaesti!

Na državnoj razini natjecanja iz informatike /računalstva koje se održavalo od 19. do 22. ožujka u Primoštenu – Infokup 2012, učenici Graditeljske škole Čakovec Anastazia Žeks, Mateo Črep, Luka Vugrač, Nives Sandrin te Ivan Šoštarko potvrdili su u duelu s odabranim radovima iz cijele Hrvatske postignute rezultate sa županijske razine natjecanja. Njihovi radovi, a možemo reći i gotovi projekti u kategoriji “razvoj softvera” ocijenjeni su i prepoznati među pozvanim radovima najboljima.

Njihov višemjesečni odnosno skoro godišnji trud u izradi ovih aplikacija na kraju se više nego isplatio.

Mateo Črep i Anastazia Žeks osvojili su prvo mjesto interaktivno-edukativnim multimedijalnim projektom pod nazivom “Ivica i Marica”, dok je Luka Vugrač osvojio treće mjesto projektom mobilne edukacije za smart phone uređaje pod nazivom “Moj Auto”.

Učenici Ivan Šoštarko i Nives Sandrin s projektom “cross over” mobilnog bankarstva pod nazivom “MWB” osvojili su dvanaesto mjesto. Svi učenici prezentirali su svoje radove pred peteročlanim povjerenstvom, prema unaprijed utvrđenim kriterijima i propozicijama.

U iznimno jakoj ovogodišnjoj konkurenciji u kojoj sudjeluju sve gimnazije i strukovne škole Graditeljska škola Čakovec ponovno je pokazala informatičke potencijale koje imaju djeca, uigrani timski rad i dugogodišnje iskustvo u natjecanju i prezentiranju radova u kategoriji “razvoj softvera”.

Cjelokupni rad sva tri tima mentorirao je Krunoslav Bedi, prof., koji je također primio posebno priznanje za cjelokupan rad i iznimne ovogodišnje rezultate.

Rang listu svih srednjih škola možete vidjeti klikom ovdje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije