Dan narcisa: U Kotoribi prikupljeno 3.300 kuna

Dan narcisa je svjetski i nacionalni dan borbe protiv raka dojke. Klub žena oboljelih od raka dojke “Nova Nada” Čakovec, Županijska liga protiv raka i Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije i ove su godine organizirali ovu humanitarnu akciju.

U sklopu akcije koja je održana u subotu, prodajom narcisa i prigodnih proizvoda po gradskim trgovima i istaknutim lokacijama diljem Hrvatske, prikupljena su sredstva namijenjena borbi protiv te zloćudne bolesti.

U akciju su se uključile i članice Društva žena iz Kotoribe putem koje su na kotoripskoj tržnici prodavale kolače. Od prodaje kolača i dotacija prikupljeno je 3.300 kuna, a slastice je ispeklo 70 žena. U društvu su izuzetno zadovoljne odazivom mještana i svima koji su se uključili u akciju od srca zahvaljuju.

Novac će biti proslijeđen međimurskoj Županijskoj ligi protiv raka, odnosno Klubu žena liječenih od raka dojke. Učestalost raka dojke raste svuda u svijetu, pa tako i u Hrvatskoj, a u Međimurskoj županiji zauzima vrh ljestvice po učestalosti i smrtnosti od zloćudnih tumora kod žena.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije