Igralište ili smetlište?

Problemi sa zastavom…

Šećući danas našom međimurskom metropolom neke stvari su zapele za objektiv fotoaparata. U muzeju očito muku muče kako održati zastavu da vijori na vjetru. Namotana baš ne daje onu sliku koju bi trebala.

Igralište ili smetlište?

Staro drvo na ulasku u park idealno je dječje igralište danju. No izgleda da se noću pretvara u opijalište i pušilište, a naravno onda i smetlište. Prazna staklena boca, kutije cigarete i plastične čaše daju ružnu sliku na ulasku u park.

Kockasti problem

Centar grada sastoji nam se od brojnih kocaka. Kod info punkta pri ulasku u Perivoj Zrinski vrijeme je napravilo svoje i kocke su samo nabacane u pijesku. Netko tko to ne opazi mogao bi jako loše završiti sa svojim zglobom.

Bedem kao bacalište smeća

Tijekom dana bilo je dosta srednjoškolaca koji su uživali u tekućim čarima pive i bambusa. Dolaskom toplih dana na žalost opet će biti veliki problem što maloljetnici usred bijelog dana usred Čakovca ispijaju alkohol – i nikome ništa. Roditelji šalju djecu u školu u uvjerenju da su tamo, a mala šetnja parkom oko 17:00 sati potvrđuje da tome nije tako. Je li to problem škola, policije, zaštitara ili nekog četvrtog? I hoće li ovdje biti pomaka na bolje? A nakon pića naravno da se ostavi hrpetina raznoraznog smeća. Gledajući ovo čovjek se zapita kakva im je i nam je perspektiva.

Saniranje dječjih igrališta

Toplo vrijeme izmamilo je djecu na dječja igrališta. Kako se igra ne bi pretvorila u tragediju bilo bi dobro da nadležni resori u svakom gradu ili općini obiđu dječja igrališta i saniraju nedostatke. Uvijek je bolje spriječiti nego liječiti, a pogotovo kada su djeca u pitanju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije