Kotoriba: U vrtiću i školi održane ekološke radionice

Zeon-a i GKP  Pre-kom iz Preloga, radeći na prioritetima zaštite okoliša te edukaciji o pravilnom gospodarenju otpadom, organizirali su edukativne radionice koje su proveli u svim osnovnim školama i dječjim vrtićima gdje Pre-kom ima koncesiju za odvoz otpada (osim OŠ Sveta Marija).

Na zanimljivim i edukativnim radionicama malim je ekolozima kroz igru prezentirano pravilno odvajanje i sortiranje otpada, važnost kompostiranja, pravilno gospodarenje otpadom i dakako zaštita okoliša.

Završna radionica ” Ne dvoji nego smeće odvoji” održana je u Dječjem vrtiću i OŠ Kotoriba u sklopu Svjetskog dana voda.Ekološku radionicu je kroz igru vodila volonterka Nobilisa Petra Bobić, prof. Mališani su bili izrazito aktivni, odgovarali su na pitanja i dokazali, da su u ovim godinama itekako ekološki osviješteni.

Ovim projektom, koji se provodi šestu godinu, cilj je staviti naglasak na važnost sortiranja otpada kako bi se izbjegnula zagađenja prirode i okoliša, rekao je Kristijan Levačić, voditelj za zbrinjavanje otpada iz preloškog Pre-koma.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije