Drugi križni put u župi Sveti Juraj u Trnju

Ove nedjelje, 25. ožujka 2012. održava se Drugi veliki križni put župe Sveti Juraj u Trnju. Polazi se nakon Svete mise u 9,45 iz Župne crkve Sv. Jurja Mučenika prema Čehovcu, a zatim put vodi kroz Donji Pustakovec, Palinovec, Turčišće, Donji Hrašćan, Hodošan da bi, kroz 14 postaja križnog puta i 15 molitvi kod ostalih župnih sakralnih objekata, križari stigli u Župnu crkvu oko 19 sati.Dramska družina pod vodstvom Marije Hranjec na postajama prikazuje Isusovo zadnje putovanje pomoću takozvanih “smrznutih slika”.

Molitve vodi župnik župe Svetog Jurja u Trnju Darko Kelemenić, a čitanja vjernici iz pojedinih mjesta. Na svakom ulazu u selo i na prvim mjestima molitve križare čeka najveći dio vjernika tog mjesta.

Svi koji to mogu i žele, a radi se o putu dugom 23,5  kilometara, pridržavaju se pravila puta. Sve informacije nalaze se na internetskoj stranici Župe Sveti Juraj u Trnju, od pratećih tekstova do plana puta i točne karte obilaska.

Organizacijska  ekipa poziva Vas na veliki duhovni i tjelesni izazov te duboko promišljanje o vjeri prije najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa.            

Ideja da se organizira Prvi križni put kroz našu župu javila se prije nekoliko godina nakon razgovara sa jednim svećenikom koji je bio na pohodu Križnog puta u Austriji. Toliko je zorno pričao o tom duhovnom iskustvu da je bilo samo pitanje vremena kad će ideja sazrjeti i pretočiti se u ostvarenje.

Ideju o velikom križnom putu prošle godine priopćila je župniku župe Sveti Juraj u Trnju vlč. Darku Kelemeniću gospođa Marija Hranjec, voditeljica dramske družine KUD-a općine D. Kraljevec. Uz suglasnost župnika, Marija je počela s pripremama i zamisao prenijela vjerniku iz Svetog Jurja u Trnju Ivanu Bariću koji je izradio plan puta i vodio Prvi križni put 20. travnja 2011.

Informacije: Ivan Barić, voditelj Puta, 098 905 0783.
Internetska stranica župe klikom ovdje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije