Strukovni učitelj kuharstva Krunoslav Tilošanec je od 16. do 19. studenoga 2021. sudjelovao na radionici u Splitu u sklopu projekta ReCeZa čiji je partner i Srednja škola Prelog
Četverodnevna edukacija u organizaciji Akademije šefova
mediteranskih i europskih regija (ŠKMER) u Splitu sadržavala je
Master Class: Ecole Ducasse predjela i glavna jela s tri
Michelinove zvjezdice.
Voditelj edukacije koja je bila vrlo nadahnjujuće i lijepo
iskustvo za sve prisutne bio je francuz Chef Instructor Florian
Gravelle. Sudionici su se upoznali s pripremom različitih
predjela i glavnih jela koja se poslužuju u restoranima s tri
Michelinove zvjezdice.
Tako su se na radionici pripremala jela od quinoe, morskih
ježeva, škampi, kamenica, morske ribe romba, ali i pačja prsa,
janjeći kotleti, juneće pisanica i piletina.
Način na koji se jela poslužuju jednako je važan kao i sama
priprema tih jela.
Edukacija je bila poseban izazov jer se održavala na engleskom
jeziku, a nakon edukacije svi polaznici su dobili certifikat o
sudjelovanju.