Donja Dubrava: Udruge ostale bez dotacije jer nisu bile u fašenku

Općinske udruge koje nisu sudjelovale u ovogodišnjem Dobavskom fašenku, ostaju bez polugodišnje dotacije iz općinskog proračuna. Tako je na prijedlog zamjenika načelnika Rudolfa Lisjaka(HNS) odlučilo Općinsko vijeće.

Ovu ideju Lisjak objašnjava informacijom, kako je na zajedničkom sastanku uoči fašenka sa predstavnicima udruga dogovoreno, da one koje se neće uključiti u taj događaj neće dobiti dotaciju za prvo polugodište. Napomenuo je kako je u maskiranoj povorci sudjelovalo 15 udruga, a njih šest je to zanemarilo.

Radi se o nogometašima, košarkašima, kuglačima, tenisačima, Udruzi navijača i Konjičkom klubu te će oni ostati sveukupno bez 15 tisuća kuna što su trebali dobiti za prvih šest mjeseci ove godine.

Vijećnici iz oporbe s takvim prijedlogom se nisu složili. Darko Horvat (HDZ) smatra da su takvi kriteriji ispod svake razine i kako je besmisleno da fašenk bude uvjet da se dobije dotacija za prvih šest mjeseci, a sudjelovanje u Danima općine za drugih šest. Zanimalo ga je i po kojem se kriteriju i pravilniku dijele i oduzimaju sredstva.

Načelnik Marijan Varga (HNS) odgovara da je kriterije za 24 udruge koje su različite po svom radu i članstvu teško objediniti, pa su odluke Općinskog vijeća jedino mjerodavne. Podsjetio je kako je vijeće prilikom donošenja proračuna izglasalo program javnih potreba u kulturi i sportu za ovu godinu te pozvao Horvata da predloži pravilnik. U raspravu se uključio Mijo Punčikar (HNS) koji je naglasio kako se ta ideja želi provesti već godinama i jednom mora doći kraj.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije