MLADI UMJETNIK

DOMINIK BRANILOVIĆ IZ HODOŠANA Kako je nastala žena od čelika?

Skulpturi žene Dominik još nije nadjenuo ime, a zavarena je od ukupno 2600 podložaka za vijak

Nesvakidašnji oblik umjetnost strast je 18-godišnjeg Dominika Branilovića iz Hodošana. Njegov je medij čelik, a od tog materijala izrađuje različite ukrasne predmete. Dominik je po struci bravar, završio je Elektrostrojarsku školu u Varaždinu, a kako kaže, ljubav prema tehnici i umjetnosti usadio mu je učitelj tehničke kulture u Osnovnoj školi Hodošan Kristijan Ovčarić.

– Različite dijelove metala počeo sam variti tijekom srednje škole kad mi je djed Ivan na korištenje dao svoj aparat na elektrode. Najprije su nastali ovi manji predmeti, cvijet, konj, ruka, srce, pahulja. Kasnije sam kupio aparat na ugljični dioksid i onda, u rujnu prošle godine počeo izrađivati skulpturu žene. Još nisam smislio ime, ali zavarena je od ukupno 2600 podložaka za vijak. Gotovo svaki dan radio sam otprilike po sat ili dva, kako kad. Bilo je tu i dosta prepravljanja, nije išlo posve glatko, ali na kraju sam ipak uspio, ispričao nam je kreativni mladić.

Trenutno je, napominje, u pauzi, jer planira otići raditi u Austriju. No, i tamo će, vjeruje, naći vremena za umjetnički rad, dok s vremenom, kad se fond poveća, nije isključena ni izložba. U radu ga podržavaju ukućani, roditelji Gabriela i Darko te sestra Nela i brat Patrik.

* Preuzeto iz Lista Međimurje, broj 3472

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije