Kestene ne pržim nego ih pečem, zato su tako ukusni, mekani i slatki, pojašnjava Josip Matjašec iz Čakovca
– Dvadeset godina sam mislil kak bum napravil najbolju peć za
kestene i – dosjetil sam se. Ovo sam napravio sam i moram
naglasiti da ja kestene pečem, ne pržim ih i zato su ukusni,
mekani i slatki, objašnjava Josip Matjašec iz
Čakovca koji slasne plodove redovito prodaje srijedom na
popularnom čakovečkom sajmu, a može se ga vidjeti i u
Prelogu.
Kestene bere po međimurskim šumama i kaže da su ove godine dobri
i zdravi. Na pitanje o kulinarskoj tajni za pečenje kestenja k’o
iz topa odgovara:
– Tajna je u pravoj peći. Manje je važno kako ćete ih rezati,
zaključuje Josip.
* Preuzeto iz Lista Međimurje, broj 3469