Godišnja skupština OD Crvenog križa Donja Dubrava

Društvo Crvenog križa Donje Dubrave održalo je godišnju redovnu skupštinu. Prema riječima Đure Hrašćanca, predsjednika ove humanitarne organizacije, prošle su godine organizirali dvije akcije darivanja krvi u kojima je prikupljeno 74 doza najdragocjenije tekućine. Sve članove usrećuje takva humana gesta znajući da time nekome mogu spasiti život.

Svakog prvog i trećeg ponedjeljka u mjesecu dežuraju u svojim prostorijama te se brinu o najpotrebitijima darujući im prikupljene odjevne predmete. Uz podjelu blagdanskih paketa, na blagdan svetog Nikole obradovali su djecu s posebnim potrebama, a setove DVD-a o životinjama poklonili su školama u Donjoj Dubravi, Kotoribi i Donjem Vidovcu, te Zaštitarsko ekološkoj udruzi Senjar. U planu im je darivanje škola u Svetoj Mariji i mađarskom Murakeresturu.

Općinski načelnik i dopredsjednik Društva Crvenog križa Marijan Varga rekorder je sa 64 davanja, kod žena najviše je krv dala Marija Lisjak (57). Varga je u prigodnom govoru rekao da mu je uvijek drago i lijepo istinski govoriti o najhumanijoj udruzi u mjestu. Naglasio je da donjodubravsko društvo spada u sam vrh Međimurja po broju članova i aktivnostima koje provode. Zahvalio je članovima što čine dobra djela, te poželio da se zacrtani planovi u ovoj godini realiziraju.

Predsjednik Hrašćanec je istaknuo kako općina iz proračuna izdvaja 0,5 % od općinskog proračuna na račun HCK-a, a 0,2 % za Službu traženja. To godišnje iznosi nešto više od pet tisuća kuna. Na kraju skupa predsjednik je dodijelio zahvalnicu Stjepanu Lisjaku za njegovih četrdeset davanja krvi i pozvao članove na zajednički izlet 23. ožujka u Toplice Sveti Martin.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije