Mladi volonteri Udruge Zora kao pozitivan primjer

S akcijama na Odjelu pedijatrije Županijske bolnice Čakovec, završilo je provođenje volonterskih akcija Udruge Zora u sklopu Inicijative mladih “Dobro biram – volontiram“.

Ukupno je provedeno 12 volonterskih akcija: tri u Dnevnom boravku djece “Dr. Antun Bogdan” Čakovec, tri u Azilu za životinje udruge “Prijatelji” te šest akcija na Odjelu pedijatrije Županijske bolnice Čakovec.

Kupljeni su razni materijali za volonterske akcije u sklopu projekta koji financira Agencija za mobilnost i programe EU kroz program Mladi na djelu. Tako su opremili sve organizatore volontiranja materijalima i opremom koja im je bila potrebna za rad.

Bolnici je opremljena igraonica i kupljene su igre, igračke, slikovnice i potrošni materijal, Azilu udruge Prijatelji donirali su špahtlice, tačke, metlice i sve što im je potrebno za radne akcije, a Caritasovom domu Čakovec taktilne materije, instrumente, drvene igračke i knjige, sve zajedno u ukupnoj vrijednosti od 15937 kn čime su dugotrajno osigurani materijali za buduće volontere.

Mladi su u ovoj inicijativi pokazali da su svjesni da svatko od nas može napraviti promjene, i aktivno se uključili u stvaranje kvalitetnijeg i bogatijeg okruženja za sve. Da mala grupa svojim pozitivnim utjecajem može učiniti mnogo, pokazuje i činjenica da se iz 3.c razreda Gimnazije Čakovec, iz kojeg je četvero provoditelja inicijative, čak 16-ero učenika pridružilo Inicijativi od kojih je velika većina prvi puta volontirala. 

Inicijativa traje do 31. ožujka, a u međuvremenu će provesti evaluaciju i pripremiti kratki video i brošuru o aktivnostima, s nadom da će naš primjer potaknuti i druge da se “zaraze aktivizmom”. Iz udruge pozivaju i druge grupe mladih da se na www.mobilnost.hr informiraju kako sami mogu kreirati vlastitu Inicijativu mladih koja će doprinijeti razvoju njihove lokalne zajednice.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije