Prošlog su mjeseca dodijeljene nagrade za najbolje restorane u sklopu 10. izdanja najpoznatijeg hrvatskoj gastronomskog izbora 'Dobri restorani'
Bivši učenik Srednje škole Prelog, Eugen
Žinić, tom je prilikom dobio prestižnu nagradu
“Andrej Barbieri” za mladog chefa 2021.
– Sjećamo ga se kao vrijedne mlade osobe željne novih znanja.
“Prilikom odabira teme za završni rad bira najzahtjevniju vježbu
i to flambiranje pred stolom gosta, što nije tipično.”, kaže nam
njegov stručni učitelj kuharstva Kruno
Tilošanec.
Nakon školovanja za kuhara u našoj školi nastavio je karijeru
stažiranjem u elitnom londonskom The Ledbury restoranu s dvije
Michelinove zvjezdice. Trenutno je u Madridu i čeka angažman u
restoranu DiverXO sa čak tri Michelinove zvjezdice. Eugenu su
očito zvjezdice suđene, a mi mu želimo mnogo uspjeha u daljnjoj
karijeri – napisali su na Facebook stranici Srednje škole Prelog.