obavijest mještanima

OPĆINA OREHOVICA Uskoro kreće distribucija kanti za biootpad u Orehovici, Podbrestu i Vulariji

Ako se ne zateknete na adresi prebivališta u vrijeme distribucije kanti potrebno je kobtaktirati na broj telefona 040 635 275 radi dogovora o mjestu i vremenu preuzimanja kanti

Obavještavaju se mještani Općine Orehovica da će se s danom 18.10.2021. godine krenuti s distribucijom kanti za biorazgradivi otpad za naselje Orehovica, Podbrest i Vularija. Općina Orehovica je uz sufinanciranje Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost nabavila suvremene kante za odlaganje u svrhu prikupljanja biorazgradivog otpada za područje Općine Orehovica, smeđe boje i volumena 120 litara.

Distribuciju smeđih kanti će izvršiti djelatnici GKP ČAKOM d.o.o. Čakovec predajom kanti na kućnom pragu. Ako se ne zateknete na adresi prebivališta u vrijeme distribucije kanti molimo Vas da nazovete na telefon 040 635 275 radi dogovora o mjestu i vremenu preuzimanja kanti.

– Ujedno napominjemo da prikupljanje biorazgradivog otpada putem smeđih kanti neće utjecati na dosadašnji cijenu usluge odvoza i prikupljanja otpada. Preuzimanje smeđih kanti je obavezno ako kućanstvo koristi vlastito kompostište – poručuju iz Općine. 

U spremnike je dozvoljeno odlagati samo biorazgradive ostatke iz kućanstva (ostatke voća i povrća, taloga kave, ljuske jajeta i sl.) ostatke iz vrta korov, ostaci cvijeća i sl.). U smeđe kante zabranjeno je odlagati: komunalni otpad, korisni otpad koji se može reciklirati (papir, plastika, metal, staklo, lijekove), tekući i polu tekući otpad, pepeo od ugljena, otpad životinjskog porijekla, kosti, električni i elektronički otpad, osjemenjeni korov, lakirano ili bojano drvo, i sl. Odvoz biorazgradivog otpada putem smeđih kanti GKP ČAKOM D.O.O. započeti će od 01.01.2022. godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije