Svjetski dan hrane

ČETVRTAK U Zgradi Scheier predstavljanje triju publikacija koje su posvećene promicanju pravilne prehrane

Uoči obilježavanja Svjetskoga dana hrane te u povodu obilježavanja Nacionalnog tjedna školskog doručka, 14. listopada 2021. godine u 13h, u Zgradi Scheier, Matice hrvatske 1, Čakovec, biti će održano predstavljanje triju publikacija koje su posvećene promicanju pravilne prehrane, autora prim. mr.sc. Branislave Belović, dr.med., spec., Roka Poličnika, mag. diet., spec. klin. diet., i Sanje Fartelj

Jedan od vodećih stručnjaka na području promicanja pravilne
prehrane i primjerene tjelesne aktivnosti na ovim prostorima je
prim. mr. sc. Branislava Belović, dr.med., specijalistica
pedijatrije i specijalistica socijalne medicine, rodom iz
Štrigove, autorica brojnih publikacija i priručnika s receptima i
savjetima o pravilnoj prehrani. Iako je veći dio svoje
profesionalne karijere odradila u Sloveniji, svojim je
inovativnim pristupom promicanju pravilne prehrane postala
prepoznatljivo ime na tom području u stručnoj i općoj javnosti
Slovenije, Hrvatske, ali i mnogo šire. Prim. Belović je
dugogodišnja suradnica Zavoda za javno zdravstvo Međimurske
županije, stoga je naš Zavod nakladnik publikacija “Što jesti kod
šećerne bolesti tipa 2” te publikacije “Zdrave grickalice”, a
naši su stručnjaci recenzenti publikacije “Zdravo, Ukusna,
raznovrsna i zdrava jela”.

Velika nam je čast i zadovoljstvo što ćemo stručnoj i općoj
javnosti predstaviti spomenute publikacije te s autorima
porazgovarati o njihovoj namjeni i važnosti. Promicanje pravilne
prehrane zahtijeva stručan, kontinuiran i multidisciplinarni
pristup, uz spoznaju da su informiranje i edukacija ključni u
podizanju svijesti stanovništva o utjecaju pravilne prehrane na
zdravlje i vitalnost svakog pojedinca i čitave društvene
zajednice.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije