Uređenje voćnjaka i okoliša škole Sveti Martin na Muri

Uređenje voćnjaka i okoliša škole Sveti Martin na Muri

S lijepim vremenom započeli su  prvi, mogli bismo reći i najvažniji radovi, u školskom voćnjaku OŠ Sveti Martin na Muri, o kojima kasnije ovisi cijeli urod. Svake godine voćarska grupa OŠ Sv. Martin na Muri (sedmi i osmi razred) sa svojim voditeljem Draženom Crnčecom, prof. i u suradnji s Udrugom voćara, vinogradara i povrćara Općine Sveti Martin na Muri (Krunoslav Colar i Anđelko Tomšić) marljivo obavi sve pripreme za novu vegetacijsku sezonu voćnjaka i lijepo uredi naš svagdašnji prostor, okoliš škole.

 
U subotu 10. ožujka, čim je sunce pustilo na Zemlju svoje tople zrake, oko 10 sati vrijedni učenici voćarske grupe i eko patrole sa svojim voditeljima Draženom Crnčecom i Anom Špoljarić, domarom škole Zlatkom Goričancom i članovima Udruge voćara krenuli su u školski voćnjak. Bilo ih  je zaista mnogo, tako da su se rasporedili po zadacima i koordinirano sve obavljali.

Učenici su imali prilike naučiti kako posaditi nove sadnice jabuka koje nam je doniralo Agromeđimurje, pažljivo su promatrali i rezidbu jabuka, jer će im to  sigurno trebati, ako ne drugdje, onda u vlastitom voćnjaku. Velika količina lišća je zaposjela školski voćnjak i okoliš škole, pa su učenici s domarom imali pune ruke posla oko pospremanja lišća. Domar je osmislio i zanimljivo natjecanje – tko je više lišća stavio na prikolicu, mogao se voziti na njoj. Borba je bila žestoka, a pridonijela je i dobroj atmosferi.

Na veliku žalost, bilo je tu i dosta smeća, iako imaju  svugdje oko škole koševe za smeće. Članovi eko patrole postavili su kućice za korisne kukce i time podigli voćnjak na još viši eko nivo koji on godinama održava. Kako ne biste pomislili da su samo radili, moramo spomenuti i vrijednog kuhara Ivana Horvata koji je skuhao odličan grah, a zasladili su  se prošlogodišnjim jabučnim sokom iz školskog voćnjaka. U veseloj radnoj atmosferi ostavili su uređen voćnjak i okoliš, a radova će prije konačnog ploda – jabuke, biti još puno.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije