hvala svima na hrani i donaciji

FOTO Preslatki peseki: Dvadeseti rođendan Skloništa za životinje Prijatelji Čakovec

Od svojih početaka do danas, sklonište Prijatelji izraslo je u najveće hrvatsko sklonište za napuštene životinje

Sklonište za životinje Prijatelji Čakovec organiziralo je Dan otvorenih vrata povodom 20. obljetnice rada skloništa.

Osim što su se građani mogli družiti sa četveronošcima kojih je trenutno u skloništu oko 300, mogli su izabrati i nešto za svoje čupavce na štandu ili pak donijeti donaciju hrane. Osim hrane, ono što stalno skupljaju u skloništu jesu stare deke, ručnici, plahte, posteljina, drvo za ogrijev, veći metalni lonci i slično.

Sklonište životinje Prijatelji u Čakovcu osnovala 2001. godine skupina entuzijasta koji su postavili temelje zaštite životinja u našem gradu i Međimurskoj Županiji. Prve boksove i dvorišta izgradili su svojim volonterskim radom i uz donacije mnogih građana i tvrtki. Kroz sklonište je od 2001. godine do danas prošlo više od 10000 životinja, a isti takav broj je i udomljen.

Od svojih početaka do danas, sklonište Prijatelji izraslo je u najveće hrvatsko sklonište za napuštene životinje, ne samo po veličini i broju životinja o kojima skrbi, već i po projektima koje pokreće i provodi.

2021. godine pokrenuli su s kolegama jednu od najvažnijih kampanja u području zaštite i prava životinja – Nacionalnu kampanju za Hrvatsku bez pasa na lancu s ciljem promjene Zakona o zaštiti životinja i potpune zabrane držanja pasa na lancu.

Iako godišnje i dalje primaju gotovo 800 pasa u sklonište nadaju se da će se Zakon o zaštiti životinja još uspješnije provoditi u narednom desetljeću njihovog rada i ovim putem zahvaljuju svim članovima udruge, građanima, tvrtkama, zakladama, udrugama, institucijama, gradovima i općinama, Županiji, medijima, na nesebičnoj podršci njihovom radu.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije