ne propustite

‘OBLIZEKI VARAŽDINSKE ŽUPANIJE’ Od danas uživajte u vrhunskom gastro-doživljaju u atriju Županijske palače

Današnji oblizeki buču nude u tri slijeda, a na vama je da odlučite prija li vam više kao predjelo, glavno jelo ili desert.

Varaždinska županija se i ove godine
atraktivnim sadržajima uključila u Špancirfest. Najljepše
dvorište u Varaždinu, ono barokne palače Varaždinske županije,
postalo je mjesto odmora za sva osjetila, zelena oaza u centru
grada.

Od danas, 26. kolovoza, do nedjelje, 29.
kolovoza
, zelena oaza pretvara se u mjesto
vrhunskog gastro-doživljaja. Kroz događanje ‘Oblizeki
Varaždinske županije’ gosti će moći uživati u stoljetnoj
tradiciji spravljanja jela od lokalnih namirnica interpretiranih
kroz suvremeni gastronomski izričaj.

Susresti se s kuhinjom varaždinskoga kraja znači upoznati
bogatstvo i raznolikost jela koja su, nastala iznenađujućom
jednostavnošću pripreme i domišljatošću seoskih domaćica, ali i s
osobitim kulinarskim umijećem i vještinama u građanskim,
gospodskim i plemenitaškim dvorskim kuhinjama.

Špajzkarta za četvrtak, 26. kolovoza:

  • svježi sir s Varaždinskim bučinim uljem i košticama u
    košarici od prhkog tijesta
  • pečena zagorska purica nadjevena sa zagorskim
    mlincima na pireu od buče
  • štrukli od buče s makom

Varaždinski kraj regija je s najvećom i najkvalitetnijom
proizvodnjom proizvoda od buče od kojih je zasigurno najpoznatije
Varaždinsko bučino ulje, koje posljednjih godina redom osvaja
najprestižnije nagrade diljem Europe.

{“RELATED”:4089134}

Današnji oblizeki buču nude u tri slijeda, a na vama je da
odlučite prija li vam više kao predjelo, glavno jelo ili desert.

A uz buču glavna zvijezda menija u četvrtak je Zagorska purica sa
Zagorskim mlincima. Obzirom da je prvi pečeni puran krasio
blagdanski stol lepoglavskih pavlina davne 1561. godine, dok su u
mlince umiješane kulinarske tajne naših domaćica iz davnine,
današnji oblizeki prezentiraju tradicionalna jela u novom
modernom ruhu. 

Svoje umijeće u pripremanju slanih i slatkih delicija prikazat će
nagrađivani kulinarski majstori restorana Minerva
Varaždinske Toplice.

Uz delicije preporučaju Pinot sivi iz 2020. godine od Vinarije
Šafran, no tu su i Manzoni 2020. (nagrađen na Decanteru 2021.),
Sauvignon 2019. te kasna berba Graševina 2015. (nagrađena na
Decanteru 2021.). 

Popularna cijena tanjura je 25 kuna, čaše vina 10 kuna, a radno
vrijeme za degustaciju ‘Oblizeka Varaždinske
županije’
od 18 do 23 sata kada dvorište Varaždinske
županije na Franjevačkom trgu 7 postaje mjesto susreta, druženja,
uživanja u enogastronomiji, no prije svega i mjesto gdje je
lijepo doći i osjećati se dobro. 

– Vidimo se! – poručuju organizatori.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije