Na književnoj večeri Miroslav Lilić predstavio knjigu “Bez reprize”

“Bez reprize” naslov je knjige koju je na književnoj večeri u Čakovcu 2. ožujka predstavio Miroslav Lilić.

Dugogodišnji urednik i direktor Informativnog programa Televizije Zagreb i Hrvatske televizije, ukoričio je svoj profesionalni i privatni put te time učinio prvi korak u približavanju televizijskog novinarstva široj javnosti – životno, a ne teorijski.

Knjiga je pisana naizgled lakim rječnikom, a povremeno se čitatelju učini da zapravo čita didaskalije. Lilić se u svojoj knjizi kronološki “drži reda” kad govori o društvenim događajima, a u “povremenim” kratkim pričama ne prati vremenski tok već ih piše “kako mu dolaze”.

To daje na dinamici knjige koju se teško ispušta iz ruku prije nego se pročita do posljednje stranice. Na književnoj večeri je bilo riječi o Lilićevim počecima rada na televiziji, objavi smrti Josipa Broza Tita, programu HTV-a Za slobodu u vrijeme Domovinskog rata, profesionalnim uzusima, duhovitim zgodama, političkim implikacijama na posao u svakodnevici.

Publika je pogledala i tri videa na istu temu čime je večer dobila na živosti, a vrijeme naprosto proletjelo.

Uvod u književnu večer dao je dugogodišnji prijatelj Miroslava Lilića, llikovni kritičar Milan Bešlić govoreći o paradigmi novinarskog rada, moralnim i profesionalnim načelima gosta te knjizi koja je potpuno drugačiji medij od onog u kojem je Lilić radio – ali se u Bez reprize i u njemu okušao. Razgovor je vodila Aleksandra Ličanin.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije