U varaždinskoj katedrali središnje slavlje Tjedna solidarnosti s BiH

U nedjelju 11. ožujka u katedrali Uznesenja BDM u Varaždinu proslavit će se središnje misno slavlje Tjedna solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini, koje  predvodi predsjednik Caritasa Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine banjalučki biskup dr. Franjo Komarica u zajedništvu s varaždinskim biskupom i predsjednikom Hrvatskog Caritasa mons. Josipom Mrzljakom. Misa započinje u 11 sati.

Za vrijeme mise ujedno će se proslaviti 90. obljetnica rada Hrvatskog kulturnog društva “Napredak” Podružnice Varaždin, kojem je središnjica u Sarajevu.

I ove godine, šesti put za redom, Hrvatski Caritas između druge i treće korizmene nedjelje, od 5. do 11. ožujka, pokreće akciju Tjedan solidarnosti i zajedništva s Crkvom i ljudima u Bosni i Hercegovini. Ove godine akcija se provodi uz slogan: “Doista, gdje vam je blago, ondje će vam i srce biti.” (Lk 12,34)

Svrha korizmene akcije je prikupiti konkretnu novčanu pomoć, ali i poticati vjernike i ljude dobre volje na međusobno pomaganje, njegovanje dobrih odnosa, ostvarivanje zajedništva u susretima te molitvu za potrebite. Prikupljenim sredstvima financirat će se projekti i programi u mreži Caritasa u Bosni i Hercegovini, iz područja socijalno-zdravstvene skrbi, obrazovanja te pastoralni projekti župnih zajednica.

U akciju se može uključiti pozivom na donacijski telefon 060 9010 (cijena poziva 6,25 kn); uplatom na žiro račun 2340009-1100080340, poziv na br. 101; uplatom novčanog dara na župi; uplatom na devizni račun kod PBZ 70300 – 359378, IBAN HR05 2340 0091 1000 8034 0, SWIFT / BIC code: PBZGHR2x; te online donacijom na www.caritas.hr.

Više o Tjednu solidarnosti može se saznati na mrežnoj stranici www.caritas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije