Čakovec: U svibnju seminar Edukacija o holokaustu

Udruga za edukaciju i promicanje ljudskih prava i Židovska općina Čakovec organiziraju “I. regionalni seminar o ljudskim pravima – Edukacija o holokaustu”. Seminar će se od 25. do 27. svibnja 2012. godine održati u Čakovcu, a održava se pod pokroviteljstvom dr.sc. Ive Josipovića, Predsjednika Republike Hrvatske i pokroviteljstvo Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Događaj podržavaju Grad Čakovec, Međimurska županija i Varaždinska županija, dok se programi realiziraju uz podršku Veleposlanstva Države Izrael, Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih država, te u suradnji sa Židovskim filmskim festivalom Zagreb.


Natječaj za učenike

U sklopu seminarskog programa u planu je nekoliko aktivnosti za učenike osnovnih i srednjih škola. Iz udruge pozivaju da sudjelujete u natječaju za najbolja učenička idejna rješenja poštanskih maraka na temu ljudskih prava.

Učenici od 5. do 8. razreda će razvijati kreativnost, interes za istraživački rad, samostalnost u planiranju i realiziranju likovnog zadatka u kombiniranoj/slobodnoj tehnici te razumjeti važnost ljudskih prava putem senzibiliziranja za njihove vrijednosti i raznolikosti.

Zamišljeno djelo može se realizirati korištenjem crtačkih, slikarskih i grafičkih tehnika te međusobnom kombiniranjem i variranjem istih. Materijale za rad u formatu A4 i upute za mentore osigurat će organizator. Ovaj program je zamišljen kao promidžba filatelije sa ciljem da se mladi zainteresiraju za ovaj društveno koristan hobi.

S obzirom da će se sljedeće godine obilježavati 65. godišnjica prihvaćanja Opće deklaracije o ljudskim pravima, ovim natječajem žele potaknuti HP – Hrvatsku poštu d.d. za izdavanje prigodne poštanske marke. Realizacijom ovog projekta, zahvaljujući dječjoj kreativnosti i podršci Hrvatske pošte d.d., takva poštanska marka kao mali ambasador pisane riječi i kulture, krenut će na putovanje svijetom. Svi zainteresirani za sudjelovanje mogu se do 15. ožujka javiti na email: miljenko@hajdarovic.com.

Učenički radovi će biti izloženi tijekom održavanja seminara u Centru za kulturu Čakovec, te se naći u zborniku radova. Prema odluci prosudbenog povjerenstva oni najbolji će biti nagrađeni prigodnim nagradama i predloženi za tisak hrvatskim i izraelskim poštama.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije