Koliko su nagrada primili za svoj med, obitelji Trupković iz Novog Sela Rok već je teško i nabrojiti. Od 1996. godine, kad je Željko Trupković započeo svoju pčelarsku priču, kupivši tri košnice bez da je o pčelama puno znao, do danas su se s velikih i važnih pčelarskih smotri redovito vraćali ovjenčani šampionskim titulama
Njihovi kupci to već dobro znaju – med Trupkovićevih jedan je od najboljih u Međimurju, pa i u zemlji.
U pčelarstvo je uključena čitava obitelj – uz Željka, tu je i supruga Jelena, te sinovi Marko i Nikola, s time da muški dio preuzima dio posla oko košnica i selidbe, dok je mama Jelena zadužena za sam finiš proizvodnje, vrcanje i pakiranje.
Ova sezona, govori mladi Marko, bit će slabija od lanjske, utoliko što bagrema uopće neće biti. Godinu im, dodaje, spašava selidba pčela na ispašu, od Međimurja do Baranje – u proljeće u voćnjak, zatim na bagrem pa na suncokret i zadnje na livadu.
Iako će bagremov med ove godine izostati iz ponude, Trupkovići neprestano unapređuju svoj medni asortiman, pa se na njihovu štandu na Porcijunkulovu, uz cvjetni i kestenov med, mogu kupiti i kremasti med i kremasti med s peludom, a novitet su i mala pakiranja za ugostitelje.