Gospođa Matilda iz Savske Vesi proslavila 104. rođendan

Prehlada je uhvatila Matildu Stefanović iz Savske Vesi, no ni ona ni ukućani ne zabrinjavaju se previše. Znaju već da prehladu Matilda preboli u rekordnom roku, iako je već navršila 104. godinu!

– Mlađi se nek’ brinu o boleštinama. Ja se znam čuvati – kaže gospođa Matilda, jedna od najstarijih stanovnica Hrvatske. Kaže da bi. ako Bog da, rado dočekala još koji rođendan. Prehlada koja ju je na nekoliko dana prikovala za krevet nije je odgovorila od uobičajenih navika. Na primjer, od čašice ruma i decilitra vina za vrijeme ručka.

– To ju valjda i drži, ti njezini svakodnevni rituali. Jede sve, od mesa do povrća. Nije izbirljiva, a pojede i kelj koji baš ne voli. Vjerovali ili ne,  ozbiljnije nije bila bolesna punih 40 godina – kaže sin Aleksandar. Rođendan, 104. po redu, proslavili su skromno.

Slavljenici su čestitali gradonačelnik Branko Šalamon i župnik Branko Sinković. Stefanovići su godinama je u Čakovcu imali slastičarnicu. Matilda je radila u njoj zajedno sa suprugom. Udovica je više od 30 godina. Rodom je iz Slavonskog Broda, porijeklom je Mađarica, pa i danas na radiju sluša program na mađarskom jeziku.

– To joj je omiljena razbibriga – kaže sin Aleksandar.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije