LAG Međimurski doli i bregi

Radno okupljanje LAG-ova u Trogiru

U periodu od 30. lipnja do 03. srpnja 2021. godine predstavnice LAG-a Međimurski doli i bregi su sudjelovale na radionici LEADER/CLLD u RH – praćenje i vrednovanje provedbe - "natrag na osnove" koju je organizirala LEADER mreža Hrvatske u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede i LAG-om Zagora.

Bila je to još jedna u nizu stručnih radionica za jačanje kapaciteta LAG-ova i FLAG-ova koja je održana u Hotelu Medena u Segetu Donjem kraj Trogira. S obzirom na dulje razdoblje nemogućnosti održavanja ovakvog tipa radionica, u Segetu Donjem se okupio veliki broj predstavnika LAG-ova i FLAG-ova iz cijele Hrvatske koji su raspravljali o aktualnim pitanjima ruralnog razvoja u prijelaznom financijskom razdoblju 2021.-2020.

Radionici je prisustvovao i Zdravko Tušek, državni tajnik Ministarstva poljoprivrede, a neke od  tema o kojima je raspravljano su analiza implementacije LEADER/CLLD programa u RH, okvir za strateško planiranje ZPP-a za razdoblje 2023.-2027., vrednovanje LEADER pristupa na EU razini, 7 osnovnih načela LEADER pristupa, uloga doprinosa LAG-ova i FLAG-ova RH u ukupnim rezultatima provedbe u okviru EU fondova,… Trećega dana radionice sudionici su imali prilike sudjelovati i na studijskom obilasku lokalnog područja LAG-a Zagora, domaćina radionice.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije