Zašto Općina Orehovica ne daje novčanu naknadu za rođenje djeteta?

Protekli tjedan uveli smo na portalu eMedjimurje.hr novu rubriku “Pitanja i odgovori”. Šaljite nam i Vi pitanja koja se sami ne bi usudili pitati ili na koja ne možete pronaći odgovor, a mi ćemo za Vas istražiti te sve objaviti na portalu eMedjimurje.hr, ako naravno to smatramo prikladnim za objavu.

Pitanje čitatelja koji nam se obratio glasilo je: Zašto općina Orehovia ne daje novčanu naknadu za rođenje djeteta kao neke druge općine?

>>> Nova rubrika portala eMedjimurje.hr: “Pitanja i odgovori”

Dobili smo vrlo brzi odgovor od načelnika Franje Bukala.

“Općina Orehovica iz svog proračuna u okviru odluke o sredstvima za ostvarivanje novčanih pomoći i socijalnih usluga građana i kućanstava u 2012. godini izdvaja sredstva za sufinanciranje ekonomske cijene vrtića, sredstva za sufinanciranje cijene prijevoza učenika osnovnih i srednjih škola, stipendira 4 studenta s područja Općine.

Izdvaja sredstva za prehranu u školi za socijalno najugroženije, a također ima osigurana sredstva za isplatu po zamolbma zbog socijalnih prilika. S obzirom na slabi fiskalni kapacitet Općine, na činjenicu da se pretežit dio stanovnika bavi poljoprivredom, zbog velikog broja nezaposlenih, poglavito među romskom populacijom, u proračun Općine Orehovica ne prispjevaju značajnija sredstva od poreza na dohodak iz kojih bi se mogle isplaćivati jednokratne pomoći roditeljima kod rođenja djeteta.

Nadamo se da će se u skoroj budućnosti u Općinskom proračunu iznaći mogućnost za ovu vrstu potpore roditeljima najmlađih stanovnika Općine Orehovica.”

S poštovanjem,
Općinski načelnik Općine Orehovica
Franjo Bukal

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije