kotoripski umirovljenici birali

IZBORNA SKUPŠTINA Marijan Rusak izabran za novog predsjednika Podružnice umirovljenika Kotoribe

Umjesto Vladimira Vugrinčića, za novog predsjednika je izabran Marijan Rusak - dugogodišnji općinski pročelnik

Za novog predsjednika Podružnice umirovljenika Kotoribe izabran je Marijan Rusak. Tako su odlučili umirovljenici na svojoj izbornoj skupštini koja je, uz pridržavanje epidemioloških mjera, održana u petak, 25. lipnja u Kavani Opera Donja Dubrava. 

Rusak je bio dugogodišnji pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Općine Kotoriba. Sada je u mirovini i u narednom će razdoblju voditi kotoripske umirovljenike, njih 327.

– Hvala svima na ukazanom povjerenju i pozivam članstvo na zajedničku suradnju – poručio je Marijan.

O radu Podružnice govorio je dosadašnji predsjednik Vladimir Vugrinčić. Naglasio je kako je proteklo razdoblje bilo izazovno i sve planirane aktivnosti zbog epidemije nisu mogle biti realizirane. Vjeruje da su pred svima njima bolja vremena i da će se nastaviti družiti, natjecati i putovati. Vrlo emotivno se oprostio, ali će i dalje biti aktivan član. Zahvalili su mu i članovi na velikom angažmanu i vrsnom vođenju Podružnice. 

Na skupu je izabran novi Izvršni i Nadzorni odbor, dok su poslovi tajnice povjereni Božici Novak. Program rada ovisi o mjerama i epidemiološkoj situaciji, no umirovljenici su optimistični kako će tome doći kraj da bi mogli disati punim plućima. 

– Korona nas je ‘izula iz cipela i napravila dar mar’. No, nadam se da ćemo se konačno početi više družiti. Nažalost, imam i jednu lošu vijest. Morat ćemo povisiti cijenu članarine koja se plaća u kasu uzajamne solidarne pomoći jer već smo pet godina u minusu – rekla je predsjednica međimurskih umirovljenika Nada Lovrec koja je novom vodstvu poželjela uspjeha u radu.

Čestitke je uputila i vijećnica Romina Volar koju je načelnik Kotoribe imenovao svojom zamjenicom. Pozvala je umirovljenike na suradnju uvjerena kako će odnos njih i Općine biti na zavidnoj razini. Naglasila je da uvijek mogu računati na pomoć i podršku. Gost skupštine bio je i Branko Mezga, predsjednik umirovljenika iz Domašinca. Zahvalnice su uručene onima koji su 30 i više godina u Podružnici kao i nekim članovima za osobni doprinos u radu.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije