Deset godina Nautičkog kluba Labud

Prije deset godina osnovan je Nautički klub Labud Prelog. Počelo je sa svega nekoliko entuzijasta i zaljubljnika u rijeku Dravu, a danas klub okuplja 80 članova!

– Prva okupljanja uz Dravu koja su vodila prema osnivanju kluba svodila su se na organizirano druženje desetak entuzijasta koji su svoj gotovo svakodnevni dolazak na Dravu u ljetnim mjesecima htjeli pretvorti u nešto više.

Tako već 2001. godine pokreću utrku “Lov na Labuđe Pero”. Riječ je o natjecanju drvenim čamcima, gdje se po dva natjecatelja u jednom čamcu bore za status najbržih u utrci oko
riječnog otoka, a oni koji to i ostvare kao nagradu dobivaju labuđe pero – kaže tajnik Dražen Novak.

Klub je od HEP-a dobio na korištenje zemljište na kojem su podigli i svoj nautički dom, s dječjim igralištem. Postavljen je i vidikovac. Kako je dravska obala ljeti uvijek puna izletnika, bilo je sve više onih koji su se željeli priključiti skupini.

Godine donose proširenje djelatnosti udruge, pa se organiziraju obilježavanja Svjetskog dana voda i Dan planete Zemlje, druženja za Praznik rada, festival Feprek, pokreće se i spust
po Dravi, a unutar kluba osnivaju se sekcije.

Jedna, tzv. rekreativna temelji se na organizaciji utrka, a druga, sportska, bavi se usavršavanjem sportova na vodi. Neki se članovi aktivno baviti kajakaštvom.

– Ponosimo se i projektima koje smo slali na adrese ministarstava i dobivali pozitivne odgovore, samim time smo rasteretili lokalnu zajednici od koje smo bili ovisni – ističe D. Novak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije