Obožavatelji džin-tonika sigurno će uživati u ovoj osvježavajućoj ljetnoj verziji omiljenog pića
Sezonu jagoda sigurno ćete iskoristite za razne deserte i kolače,
ali zašto ne biste isprobali i džin-tonik s jagodama?
Obožavatelji džin-tonika sigurno će uživati u ovoj osvježavajućoj
ljetnoj verziji omiljenog pića, piše Zadovoljna.
SASTOJCI ZA DŽIN-TONIK S JAGODAMA:
– 60 ml hladnog sirupa od jagoda
– 60 ml džina
– 100 ml tonika
– 1 mala žličica soka od limete
– listići mente ili grančica timijana za ukras
– led
SASTOJCI ZA SIRUP OD JAGODA:
– 1 kg zrelih jagoda
– 500 ml vode
– 20 dag šećera
– 2 velike žlice limunova soka
PRIPREMA SIRUPA:
1. Maknite peteljke s jagoda, operite ih, prerežite napola i
stavite u zdjelu za kuhanje. Ubacite unutra vodu i šećer te
stavite kuhati na srednju jačinu. Kada voda zavri, malo smanjite
temperaturu i ostavite da se lagano kuha 20 minuta, a potom
maknite sa štednjaka i pustite da se do kraja ohladi.
2. Uzmite cjediljku, obložite je slojem tanke gaze i stavite na
širu zdjelu. Procijedite jagode i sirup kroz nju, a zatim uzmite
gazu, skupite jagode i lagano zavrnite gazu kako biste iscijedili
još malo sirupa iz jagoda. Umiješajte limunov sok i zatim sirup
izlijte u staklenku. Čuvajte ga u frižideru maksimalno 2 tjedna.
PRIPREMA DŽIN-TONIKA:
Čašu do pola napunite ledom. Zatim preko njega prvo prelijte
sirup od jagode, zatim džin i na kraju ulijte tonik. Dodajte malo
soka od limete i po želji ukrasite mentom ili timijanom, piše
Zadovoljna.