ŽUPA SV. ANTUNA PADOVANSKOG

ANTUNOVO Donosimo program Dana sv. Antuna Padovanskog u Čakovcu

U devetnicu će biti uključene različite društvene, vjerske i kulturne zajednice od 4. do 12. lipnja

Župa sv. Antuna Padovanskog iz Čakovca najavila je devetnicu povodu obilježavanja svetkovine Sv. Antuna Padovanskog 13. lipnja, nebeskog zaštitnika župe. Ove godine župa sv. Antuna Padovanskog slavi važne obljetnice.

– Obilježavamo 790 godina od preminuća sv. Antuna Padovanskoga koji je umro 13. lipnja 1231. godine. Prošlo je i 45 godina od prvog pisanog spomena da Čakovec treba novu župu i 20 godina od početka djelovanja našeg župnog Caritasa.

U devetnicu će biti uključene različite društvene, vjerske i kulturne zajednice od 4. do 12. lipnja 2021. Svaka zajednica će prinijeti zavjetnu svijeću, zahvaliti za dar života i moliti za obitelji, bolesne, potrebne i osobito za pokojne. Svakodnevno će se održavati molitva krunice i ispovijedi, procesija do kipa sv. Antuna Padovanskog i svečana večernja misa.

Trodnevnicu će predvoditi fra Josip Ivkić, vicemagistar bogoslova Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda u Zagrebu.

Na sam blagdan sv. Antuna Padovanskog u nedjelju, 13. lipnja održati će se jutarnje mise u 7 i 9 sati. U 11 sati započinje župna proštenjarska misa koju će predvoditi mons. Giorgio Lingua, apostolski nuncij u RH, u procesiji s kipom sv. Antuna Padovanskog. Misu i procesiju izravno će prenositi Laudato TV i VTV.

Župu raduje veliki odaziv na 3. susret duhovnog dječjeg stvaralaštva “Cvjetići sv. Antuna”, koji ove godine ima temu “Blagdan sv. Antuna u mojoj obitelji”. Primljeno je preko 300-ak literarnih i likovnih radova iz cijele Hrvatske i inozemstva, a djeci ćemo priznanja i zahvale uručiti na blagdan sv. Antuna Padovanskog.

Na sam blagdan sv. Antuna Padovanskog prijepodnevni program Laudato TV u potpunosti će  posvetiti gradu i župi sv. Antuna Padovanskog u Čakovcu, pa će se tako prikazati dokumentarni film o župi, kao i 10 kratkih video priloga o sv. Antunu Padovanskom svaki dan, a kreće od danas 3. lipnja.

Svi događaji će se događati u skladu s epidemiološkim preporukama i uputa Zavoda za javno zdravstvo RH – kažu iz Župe sv. Antuna Padovanskog u Čakovcu.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije