Održan općinski fašnjak u Hodošanu

U subotu 18. veljače 2012. održan je Općinski fašnjak u Hodošanu. U svrhu obilježavanja fašnjaka, okupljanja i druženja ljudi, KUD Općine Donji Kraljevec i MO Hodošan organizirao je  zajedničku manifestaciju pod nazivom «Općinski fašnjak u Hodošanu». Organizator se pobrinuo za kuhano vino, krafne i slatkiše a pokrovitelj manifestacije bila je Općina Donji Kraljevec.

Okupljanje prijavljenih maskiranih grupa bila je je na ulazu u Hodošan u Čakovečkoj ulici (kod trokuta) u 14,30 sati da bi povorka pračena Puhačkim orkestrom općine Donji Kraljevec krenula prema središtu mjesta prema stadionu gdje se održao centralni dio manifestacije te biranje maski i paljenje fašenka. Sve prijavljene grupe bile su predstavljene na postavljenoj bini kako bi prosudbena komisija mogla izabrati najbolje maske.

Na ovogodišnjem Fašnjaku sudjelovalo je 21 grupnih maski i to:

Dječje grupne maske: 1. Tika taka budi đaka, 2. Šah, 3. Čovječe ne ljuti se, 4. Crvenkapica i lovac, 5. Gljivice, 6. Mrazići, 7. Bojice, 8. Kremenkači, 9. Štrumfovi, 10. Neandertalci, 11. Morska bajka i 12. Policajke i lopovi.

Od starijih maski sudjelovali su: 13. Štiklice, 14. Hodošanske ružice, 15. Hula Hula, 16. Slatki trseki, 17. Snjegovići, 18. Dame iz predgrađa, 19. Kraljevska svadba, 20. OPG Palinovčanke i 21. Kan-Kan.

Nakon proglašenja najboljih nagrada, druženje se nastavilo u prostorijama NK Hodošan uz ples i zabavu, a za dobro raspoloženje pobrinuo se Skandal bend!

Posebnost ovogodišnjeg fašnjaka je bila da se u natjecanju mogle sudjelovati  grupe koje nisu s područja općine Donji Kraljevec.

>>> Doživljaj s općinskog Fašenka pogledajte u galeriji fotografija

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije