Valentinovo u DV Potočnica Mala Subotica

Već tradicionalno u DV Potočnica u Maloj Subotici obilježavaju Valentinovo – Dan zaljubljenih, dan ljubavi, dan kada se ftičeki ženijo. Svake godine obilježavaju ga drukčije. Prijašnih godina imali su ”gostuvaje”, ples srca, priredbu i sl.

Ove je godine Valentinovo bilo na temu:” Baka nam priča kako je bilo Valentinovo kad je ona bila mala”. U goste im je došla gospođa Ruža Dodlek, koja je djeci ispričala svoje doživljaje iz djetinjstva, pjevala im tradicionalne međimurske pjesme na tu temu, razgovarala s djecom, djeca su postavljala pitanja, pjevala joj, interpretirala stihove i scenske igre.

Častili su se s kolačima koja su djeca pripremila uz pomoć odgojiteljica te su svi zajedno zaplesali. Odgojiteljice su djeci pripremile poklone, a roditelje su počastili kolačima. Kao i prije svakog blagdana i prigodnog datuma, tako su i prije Valentinova provodili su razne aktivnosti: pjesme, stihove, scenske igre, likovne aktivnosti.

Izradili su kućicu i hranilice za ptičice, a time djecu potiču na pomaganje drugome u nevolji – ptičicama kad su u zimi vani bez hrane, razvijaju pozitivan odnos prema prirodi i životinjama. Radili su ledenice pomoću kojih spoznaju uzročno-posljedične odnose: voda-led-voda, ali i još puno toga. U svakom slučaju, uvijek im je zanimljivo i zabavno.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije