deficitarna zanimanja

MALA SUBOTICA Budućem konobaru Karlu Sokolu i kuharu Niki Horvatu stipendije od 6 tisuća kuna

Stipendije im je osigurala Općina Mala Subotica uz podršku Obrtničke komore Međimurske županije i Međimurska županija

Općina Mala Subotica zajedno s Obrtničkom komorom Međimurske županije provodi projekt stipendiranja učenika deficitarnih obrtničkih s područja Općine Mala Subotica.

Prije tjedan dana u čakovečkoj “Scheierici” dvoje stipendista s područja Općine Mala Subotica zajedno s načelnikom, potpisalo je svoje ugovore koji im garantiraju godišnju stipendiju u iznosu od 6.000,00 kuna koju su im osigurali Općina Mala Subotica uz podršku Obrtničke komore Međimurske županije i Međimurska županija. Ugovore su potpisali Karlo Sokol iz Male Subotica, koji se školuje za konobara u Srednjoj školi Prelog, te Niko Horvat iz Male Subotice, koji se školuje za kuhara također u Srednjoj školi Prelog.

Nakon objave natječaja i “čišćenja” liste potencijalnih stipendista od onih učenika koji su potpisali ugovore s Ministarstvom gospodarstva i održivog razvoja Republike Hrvatske Obrtnička komora Međimurske županije dostavila je Općini Mala Subotica imena stipendista s njezinog područja u školskoj godini 2020./2021.

Time općina Mala Subotica stipendira sveukupno 60 stipendista. Mjesečno će Općina izdvajati nešto više od 40.000,00 kuna, dok će godišnji iznos izdvojen za stipendije biti nešto viši od 400.000,00 kuna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije