KUD Kotoriba: Protekla godina različita od ostalih

U subotu, 11. veljače izvještajnu godišnju skupštinu održali su članovi KUD-a Kotoriba. Prema riječima njihovog predsjednika Vinka Horvata, prošla se godina razlikuje od prethodnih.

Ta različitost odnosi se na uspješan završetak prekograničnog projekta “Malogranični prijelaz” financiranog iz EU fondova, završetku radova na adaptaciji društvenih prostora koji su bili devastirani i nisu se uređivali od useljenja 1977. godine te odličnoj organizaciji 8. Smotre međimurskih narodnih običaja.

Ostale aktivnosti bile su usmjerene na nastupe diljem Hrvatske i sudjelovanju na županijskim smotrama. Dramska družina sudjelovala je na festivalima KAM u Prelogu i Regi u Zagorju, a folkloraši i tamburaši ostvarili su deset zajedničkih nastupa.

Čuvanje i njegovanje kulturne baštine kraja i narodnih nošnji, nastupi i sudjelovanje na smotrama osnovne su zadaće, a predsjednik u planu rada za ovu godinu ističe uvježbavanje koreografija drugih krajeva Hrvatske, ponavljanje akcije osnivanja puhačkog orkestra i osnivanje pjevačkog zbora.

Na skupštini je posebna zahvala izrečena Ivicu Nađu, vlasniku tvrtke In alubravarija za donaciju kojom je značajno doprinio završetku radova na uređenju prostorija. Zahvaljujući dotaciji općine i EU projektu vrlo uspješna godina bila je vidljiva i na financijskom kontu.

Rad društva pohvalio je općinski načelnik Ljubomir Gregec. Rekao je kako je općina i za ovu godinu za rad društva osigurala 20 tisuća kuna, a uređenje prostora uz općinu, sufinanciralo je Ministarstvo kulture.

Kako je Dom kulture u kojem je smješten i prostor KUD-a u vlasništvu općine, iz proračuna se podmiruju sve komunalije, pa društvo nema dodatnih troškova za plin, struju i vodu što je veliko olakšanje u financijskom smislu, završio je Grgec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije